akenivetebesimTë gjithë ne shpesh ndodhemi para krizave të humbjes së vetëbesimit. Te disa kjo dukuri është më e rrallë, ndërsa te disa më e shpeshtë. Për këtë e kemi përgaditur një post në të cilën u tregojmë disa teknika dhe metoda për ngritjen e vetëbesimit.

 • Qeshu sa më tepër. Kjo nuk do të thotë të leni përshtypje joserioze. Por qeshu kur ecën rrugës, kur takon njerëz dhe përgjithësisht bëhu më i lumtur edhe sikur të mos ndjehesh ashtu.
 • Mëse nga e kaluara. Kaloi, nuk kthehet. Por mëso për herën e ardhshme.
 • Blej tesha të reja, rregulloji flokët dhe trajtoje veten me diçka të re. Ajo do të bëj të ndjehesh më mirë dhe egos tënde do t’i jap shtytje.
 • Përmirësoji dobësitë. Mësoji dhe vlerësoji cilat janë dhe vendos një plan për ti përmirësuar ata vazhdimisht.
 • Mëso t’ju thuash jo njerëzve. Mos u friko, nuk ke çfarë të humbasish.
 • Bëhu pozitiv. Gjithmonë shiko në anën “mundem” në vend të “smundem”. Në jetën tënde ke bërë shumë gjëra edhe shumë gjëra do të bësh në të ardhmen.
 • Gjithmonë bëhu zotërues i mendimeve tua. Çka është mendimi? Është një pyetje, që ju ia parashtroni vetes dhe mendimi është përgjigjja. Nëse keni  mendime negative, atëherë me siguri pyetjen e keni negative, që do të thotë se duhet ta ndryshoni pyetjen.
 • A lejoni që fjalët e të tjerëve të ndikojnë te kënaqesia juaj? A ka për j rëndësi se çka mendojnë ata për ju?  Mbani mend se askush nuk mund tÇju bëj inferior pa lejen tuaj. Nuk është problemi ajo që ata ua thonë juve, por problemi është se çka mendoni ju paso që ata ndalen së foluri. Ndryshojeni mënyrën e të menduarit.
 • Në fund të ditës bëni një rekapitullim të asaj që e keni arritur atë ditë.
 • Bëhu mirënjohës për atë që duhet të jesh mirënjohës  për jetën tënde për momentin. Cilin e dashuron? Kush të dashuron ti? Kujt i ndihmon?
 • Çdo mëngjes gjersa je duke e bërë dushin paramendoji në mendjen tënde të gjitha aktivitetet, që duhet ti bësh gjatë ditës sikur të jenë realizuar edhe atë me sukses. Vizuelizoji të gjitha takimet që duhet ti kesh, njerëzit me të cilët duhet të flasish… Vizualizoji suksesin dhe vetëbesimin dhe ashtu do të jetë edhe rezultati.
 • Përmirësoje gjuhën e trupit. Mënyra se si lëviz trupi yt ka një ndikim të madh në vetëbesimin tënd. Ec me kokën lart, supet prapa dhe ec sikur duhet të shkosh diku me rëndësi.
 • Emocioni krijohet nga mocioni (lëvizja). Duhet sa më tepër të lëvizish. Kjo krijon energji dhe e bën gjakun të lëviz nëpër trup. Kjo të bën të ndjehesh më mirë dhe më me vetëbesim.
 • Dhe më në fund- ti jeton vetëm njëherë, kështu që sa herë që e ndjen se je i rrëzuar pyete veten pas 10 ose 20 vitesh a do të jetë e rëndësishme ajo për të cilën mërzitesh?

Komente

comments

6 Responses

 1. ,,,,,,,,,,,,

  fakte shum te rendesishme ju lumt mendoj.com dhe flm per kto tgjitha flmm vazhdoni kshu

  Reply
 2. mimi AL

  Qeshu sa më tepër. Kjo nuk do të thotë të leni përshtypje joserioze. Por qeshu kur ecën rrugës, kur takon njerëz dhe përgjithësisht bëhu më i lumtur edhe sikur të mos ndjehesh ashtu. kjo me pelqen 

  Reply
 3. ARTA

  Meso ti thuash JO!! njerezve, Mos u frigo nuk ke se c’fare te humbasesh …. -kjo me pelqen edhe nese humb mundesh edhe vetem kjo tregon VETEBESIM!!!

  Reply
 4. valentina

  un mendoj se i kam floket te shkurtura dhe shum te dobett juv kisha lut nese ban me mi jap disa keshillla se paku per tu rritur ose per ti trashur floket e mija

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.